Откриха Велопарк на вр. Мечи чал

Откриха Велопарк на вр. Мечи чал

На 10.06.2016 г. се проведе Втори общински туристически поход до връх Мечи чал, на който участваха над 60 деца от цялата община. На върха ги очакваха атрактивни игри, сред които щафети, дърпане на въже, разпъване на палатки. Бе проведен и открит урок по първа помощ, на който децата трябваше да използват само природни материали, за да окажат първа помощ на нуждаещ се. Първенците бяха наградени и отличени.

Г-жа Славка Чакърова – кмет на Община Чепеларе и г-н Георги Костадинов – зам.-кмет на Община Чепеларе откриха Велопарк Чепеларе, с което се открии една нова възможност в Община Чепеларе за любителите на колоезденето, пешеходния туризъм и отдих сред природата. Тази нова атракция е подходяща и за семейни излети, с места за детски игри и много емоции за малки и големи. Работата по проекта е започнала в края на 2012 година и е осъществен по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.

Екстремното тресе ще ви донесе изключителни емоции, а местата предназначени за спорт и активен отдих, от които може да се насладите на невероятни гледки, ще останат завинаги в съзнанието Ви.

На връщане децата, заедно с г-жа Славка Чакърова – кмет на Община Чепеларе, преминаха през трасето на новооткрития Велопарк, с което завърши и похода с крайна точка гр. Чепеларе.

Вирни се горе