Откриха многофункционална спортна площадка в Неделино

 Откриха многофункционална спортна площадка в Неделино

Днес в Неделино бе открита многофункционална спортна площадка изградена с финансовото съдействие на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Гости на събитието бяха вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов, министър на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков, областния управител на област Смолян г-н Стефан Стайков кмета на община Смолян г-н Николай Малемов, както и народния представител г-н Недялко Славов. На откриването присъстваха всички спортни клубове на територията на общината, любителски отбори и много граждани. Многофункционалната спортна площадка е изградена съгласно изискванията за провеждане на спортни мероприятия в няколко вида спорт. Площадката е обезопасена с мрежа и осветление за спортуване в късните часове. Приветствие и поздрави отправиха вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов, министър на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков, както и кмета на Община Неделино г-н Стоян Беширов.

В приветствието си кмета на община Неделино г-н Стоян Беширов благодари на министър Нейков за това , че Министерството на физическото възпитание и спорта е подкрепило финансовото проектно предложение за изграждането на настоящата многофункционална спортна площадка и поздрави всички присъстващи с придобивката. Под звуците на „Бела съм бела, юначе” вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветанов, министър на физическото възпитание и спорта г-н Нейков ,както и кметът на община Неделино г-н Беширов прерязаха лентата и лиснаха вода и здравец в центъра на игрището.Малко по-късно бе даден начален удар на демонстративна футболна среща за успешен старт на спортните начинания в общината. Тържеството продължи на централния площад със специално подготвена програма,където гостите бяха посрещнати от стотици граждани.

Кмета на община Неделино уверява съгражданите си ,че спортът ще бъде един от бъдещите приоритети на местната власт и в тази насока ще бъдат изградени още няколко спортни площадки.

Вирни се горе