От Смолян стартира Национална верига по плажен волейбол за подрастващи на „SportVolley”

От Смолян стартира Национална верига по плажен волейбол за подрастващи на „SportVolley”

Плажно лято 2013 на „Спорт волей” тръгва от Смолян и ще предложи състезания в две възрастови групи – до 15 и до 18 години. За призовите места е подсигурен награден фонд и предметни награди от организаторите и партньори – SLS, Erea, Asics. Резултатите от турнира ще окажат влияние върху избора на БФВ за българските двойки, които ще представят България на дебютната Европейска отборна купа по плажен волейбол за подрастващи в руската столица Москва на 25 август. Победителите в осемте групи и техните подгласници ще се класират за Финалите на състезанието, които засега са предвидени за месец май 2014 година. Те ще послужат и като европейска квалификация за вторите Олимпийски игри за подрастващи в Нанджин през 2014. Община Смолян участва в организацията на спортното събитие.

За участие на турнира в Смолян състезателите трябва да се регистрират на e-mail: sportvolley@mail.bg като трябва да напишат възрастовата категория в която ще участват, три имена на двойката, първите 4 цифри от своето ЕГН и телефон за контакт. Срокът за регистрация за участие на състезанието в Смолян изтича този петък, 28 юни, в 11:00 б.в., като техническата конференция е на плажния корт от 12:00 часа . Таксата за участие на състезател е 20 лева. Мачовете от основната схема ще се проведат от 29 до 30 юни в красивата амфитеатрална обстановка на площад България в центъра на града. Ако се наложат квалификации, те ще се играят на 28 юни от 16:00 часа. За повече информация и въпроси можете да се свържете и на телефон 0892018881 – Добромир Лазаров.

Проектът SportVolley цели да е основен двигател за развитието на плажния волейбол в България. В тази връзка ние се опитваме и чувстваме като наша отговорност да подпомагаме и състезатели и инициативи, които не са в календара на проекта. Основният ни фокус тази година ще бъде развитието и подготовката на млади състезатели и най-вече на тези, които биха искали и са мотивирани да представят България на предстоящото Европейско Първенство за състезатели до 22 г. и И национални двойки, които ще представят България на дебютната Европейска отборна купа по плажен волейбол за подрастващи в руската столица Москва.

Вирни се горе