От 23 до 27 юли т.г. на територията на Община Смолян ще се проведе организиран преход с планински велосипеди

От 23 до 27 юли т.г. на територията на Община Смолян ще се проведе организиран преход с планински велосипеди

От 23 до 27 юли т. г. на територията на Община Смолян ще се проведе организиран преход с планински велосипеди, наричан „Перпендикулярна вселена 10“. Организатор на събитието е СНЦ „Вело клуб Крива Спица“ – гр. Пловдив, със съдействието на Община Смолян, съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в община Смолян.

Любители на планинските велосипеди, приятели и съмишленици ще прекарат пет дни в Родопите, като се очакват над 120 участници от цяла България. Спортната проява с планински велосипеди ще започне от 11:00 ч на 23 юли /събота/ и ще приключи до 17:00 ч. на 27 юли /сряда/. Маршрутите са определени предварително от организаторите. Стартът и финалът ще бъдат от новия паркинг на МБАЛ „д-р Братан Шукеров“. Този паркинг Общината е определила за престой на техните автомобили в рамките на провеждането на състезанието.

От 22 до 24 юли, Пампорово ще бъде домакин на Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплините„ Спускане” и „Форкрос”. Организатори на спортната проява са Български колоездачен съюз, „Пампорово” АД, СК по колоездене „Фрий Райдърс Юнайтед” и Община Смолян. Събитието е от изключителна важност за развитието на планинското колоездене в България и региона и ще предизвика някои от най-добрите родни състезатели в оспорвана надпревара за националните титли.

В състезанието ще се включат десетки състезатели от цяла България, както и много от представителите на месния клуб “Фрий Райдърс Юнайтед”. Участието в шампионата е безплатно и в него могат да се включат всички притежатели на валиден състезателен лиценз за 2016. През уикенда регионът ще се превърне в притегателен център за стотици колоездачи.

Вирни се горе