Организират благотворително състезание по планинско бягане за любители

Организират благотворително състезание по планинско бягане за любители

Община Смолян, заедно със Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ ще организират Първото национално, планинско, любителско бягане „Смолянски езера ’2015″, съобщиха организаторите. Състезанието ще се проведе на три дистанции – 1,80 км, 5,40 км и 9,00 км. – по екопътека „Трите Смолянски езера“. Трасето е лицензирано от БФЛА и е определено за провеждане на световното първенство по планинско бягане за юноши старша възраст.

Стартовете ще бъдат дадени на 15.08.2015 г.(СЪБОТА) от 11.30 ч. на поляната пред Смолянските езера. Кросът се провежда с любезното съдействие на Община Смолян и Изворна вода „Бачково”. Награди ще бъдат осигурени от: Изворна вода „Бачково”, Община Смолян, „Рефан България“, Sky Bar Landmark, „Пицария Верди” и кабелен оператор N3. Участието е безплатно, но ще има благотворителна насоченост, а събраните средства ще бъдат използвани за пребоядисване на пешеходната пътека пред училище „Васил Петлешков“ – Пловдив.

Заявка за участие (само след регистрация и за всяко състезание) – от календара на събитията на адрес http://plovdivrun.bg/sabitia/?cid=all&month=8&yr=2015.

Вирни се горе