ОД МВР–Смолян стана първенец в състезанието “Пътен полицай на годината – 2014”

ОД МВР–Смолян стана първенец в състезанието “Пътен полицай на годината – 2014”

Първенец е отборът на ОД МВР – Смолян в състезанието “Пътен полицай на годината – 2014”, а Васил Бакалски е втори носител на титлата “Пътен полицай”

От 11-ти до 14-ти септември 2014 г. в гр. Самоков се проведе 22-то Национално състезание “Пътен полицай на годината – 2014” със седем категории, в което участваха и представители на 28-те областни дирекции на МВР в страната, които впечатлиха с професионалните си умения, бърза реакция и точна преценка. Отборът на ОДМВР–Смолян е на първо място в генералното отборно класиране, с две отлични първи места и две втори в индивидуалните дисциплини, съобщиха от дирекцията.

На специална церемония в курортния комплекс Боровец бяха отличени победителите в състезанието. Наградите в професионалния конкурс са връчени от заместник-директорът на ГДОП Станислав Теофилов, директорът на ОДМВР – София Мариета Иванова, кметът на община Самоков Владимир Георгиев, д-р Надежда Тодоровска – зам.-председател на БЧК, майсторът на спорта Владимир Илиев, председателят на СБА Георги Янакиев.

Служителят от сектор “Пътна полиция” – Васил Бакалски с най-висок резултат води класацията на състезанието в две дисциплини: “Управление на автомобил” и “Оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП”, а в генералното индивидуално класиране е на призовото второ място. Райчо Сивенов, служител на РУП – Чепеларе, пък е на второ място в дисциплината “Управление на автомобил”. Двамата смолянски полицаи показаха майсторство, спортен дух и висок професионализъм в надпреварата.

Вирни се горе