Община Смолян издава карти за безплатен достъп на децата до ски писти в Пампорово

Община Смолян издава карти за безплатен достъп на децата до ски писти в Пампорово

За трета поредна година община Смолян и „Пампорово“ АД подписаха двустранно споразумение за безплатно ползване на Пътническа въжена линия №3 / едноседалков лифт от „Малина” до „Студенец”/ за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години. ПВЛ №3 ще може да се ползва през оставащите уикенди от учениците до края на зимен ски сезон – 2017.

Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжената линия трябва да отидат до касите на „Местни данъци” в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта.

През годините над 1000 деца, организирани групово и индивидуално, се възползваха от инициативата на община Смолян и Пампорово АД. Съвместното реализиране на тази инициатива е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите, коментира кметът Николай Мелемов .

Община Смолян също така напомня на всички любители на зимните спортове, да се запознаят с приетите „Правила за осигуряване спазването на обществения ред на територията на ски пистите в ски зоната на курортен комплекс Пампорово“.

Вирни се горе