Николай Мелемов награди победителките от футболния турнир за ученички

Николай Мелемов награди победителките от футболния турнир за ученички

Кметът Николай Мелемов награди победителките в първия ден от футболния турнир за ученички, посветен на 8-ми март. Градоначалникът обяви, че ще го направи традиционен като освен девойки могат да демонстрират футболни умения и по-големи дами. Той поздрави участничките с красивата и оспорвана надпревара и награди победителите, съобщиха от пресцентъра на общината.

Отборно купата грабнаха ученичките от СОУ „Отец Паисий”, които бяха аплодирани през цялото време от публиката. Втори се класира отборът на ПМГ „Васил Левски”. С приза най-полезен играч беше удостоена футболистката Радостина Любомирова от ПМГ. Кристина Кехайова от СОУ „Отец Паисий” беше обявена за голмайстор на турнира. Наградата за най-добър вратар получи Милица Истрефова от СОУ „Отец Паисий”.

Старт на футболната надпревара даде главният финансист на община Смолян Венера Аръчкова, която пожела успех и хъс за победа на състезателките.

Футболният турнир в зала, посветен на 8-ми март, се организира община Смолян, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и Областният съвет на БФС. Проявата се провежда под егидата на кмета Николай Мелемов. В спортната надпревара участват момичета от 5-7 клас и девойки 8-10 клас.В първата група са включени ОУ “Проф.Д-р Асен Златаров”, ОУ “Иван Вазов"-А и Б отбори и СОУ “Отец Паисий”. Във втората група са включени девойки от СОУ “Отец Паисий” и ПМГ “Васил Левски”. Жребият беше организиран и проведен от комисия в състав: Даниела Керкелова -гл.експерт в дирекция "Обществени дейности и заетост”, Васка Манолова -секретар на МКБППМН и Георги Чешмеджиев -председател на ОС на БФС.

Определени бяха и правилата на състезанието. Турнирът продължава и днес. Награждаването се извършва веднага след приключването на срещите.

Вирни се горе