Национален шампионат по плуване се проведе в Златоград

Национален шампионат по плуване се проведе в Златоград

На 6 декември 2012 г,. Никулден, в плувния басейн при ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, се проведе национален шампионат по плуване за ученици, във възрастовата група 5-7 клас, момчета и момичета и 8-10 клас, юноши и девойки. Организатори на състезанието бяха Българска асоциация спорт за учащи, РИО на МОМН Смолян и община Златоград.

Пред многобройните погледи на родители, учители и любители на плуването, ученици от осем училища от областта премериха сили в четири дисциплини, в 25 метровия басейн. Мероприятието беше официално открито от кмета на община Златоград Мирослав Янчев, който поздрави всички участници и зрители, като каза, че състезанието е от изключително значение за града ни, защото е първото такова проведено в Златоград. Официални гости на мероприятието бяха Теодора Щерева – експерт в РИО на МОМН Смолян, Даниела Керкелова – експерт в Община Смолян, Нина Пашова – Директор на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград и експерти от Общинска администрация Златоград. Главен организатор на шампионата беше Христо Богомилов – член на Управителния съвет и представител на БАСУ за област Смолян.

Всички победители и техните подгласници бяха наградени с медали и почетни грамоти, а за отборните призови места училищата бяха наградени с купи. Директорът на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, Нина Пашова, връчи на всички участващи отбори и организатори благодарствени писма за партньорство при провеждането на мероприятието. Всички участници, ръководители и зрители останаха очаровани от модерното спортно съоръжение, което предостави отлични условия за провеждане на състезанието.

Вирни се горе