Наградиха победителите в Националния ученически шампионат по ски

Наградиха победителите в Националния ученически шампионат по ски

Шести национален ученически ски шампионат за деца от 6 до 18 години се проведе днес в курорта Пампорово.

Отборът на ОУ „Иван Васов“ – Смолян стана първенец в Националния шампионат по ски за ученици. На трето място се класира тимът на Първо СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Смолян. Възпитаниците на смолянските училища успяха да се класират в Топ 3, в шампионата в който взеха участие 125 състезателя от 29 училища и 3 детски градини от цялата страна.

Национален ученически шампионат по ски алпийски дисциплини за момичета и момчета от 6 до 18 години се провежда за осма поредна година. Участниците бяха разделени в шест групи, съответно момчета и момичета.

Наградите на състезателите бяха връчени от Марин Захариев – зам.- кмет на Община Смолян, Радослав Рачков – директор ски зона при „Пампорово“ АД и Христо Дангалов – председател на ски клуб “Родопа”. Организатори на шампионата бяха Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ), “Пампорово“ АД , Община Смолян и с финансовото съдействие на Министерството на младежта и спорта. От името на БАСУ на Община Смолян и „Пампорово“ АД бяха връчени плакети за “Изключетелен принос в развитието и успехите на ученическият ски спорт”.

Честито на победителите!

Вирни се горе