С много спорт и информационни дейности ще бъде отбелязан Международния ден на здравословния начин на живот в Смолян

 С много спорт и информационни дейности ще бъде отбелязан Международния ден на здравословния начин на живот в Смолян

Във връзка със стартирането на проект „Движението е живот“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности в гр. Смолян се проведе откриваща пресконференция, на която ръководителят на проекта – Станислава Николова запозна заинтересованите страни и широката общественост с целите, дейностите и търсените резултати от проекта.

Основна му цел е насърчаване на здравословния начин на живот сред младите хора, чрез осигуряване на подкрепа за привличане в спортни инициативи, свързани със здравословно хранене, физическа активност, здравословна околна среда, цел, която пряко кореспондира с набелязаните в Национална Програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2018 година приоритети. Проектът се финансира от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности и се изпълнява от сдружение „Фън ин дъ маунтин“.

За постигането на основната цел ще бъдат организирани и проведени кампанийни мероприятия и инициативи с цел развитие на знания, нагласи и умения за здравословен начин на живот, а така също и обучения за младите хора, по въпросите на здравето, спорта и физическата активност.

На 9 юни/събота/, от 16:00 часа на стария център в гр. Смолян, с много спортни предизвикателства и информационни дейности, ще бъде отбелязан Международния ден на здравословния начин на живот. В допълнение на територията на четири общини от Смолянска област- Смолян, Девин, Чепеларе и Златоград ще бъдат изградени и маркирани „Пътеки на здравето“, където местните хора и гостите ще могат да практикуват активен туризъм сред красивата природа на Родопите. За представяне на създадените по проекта „Пътеки на здравето“, участвалите младежи ще организират събития на местно ниво.

Вирни се горе