Митев и Градинаров: Доволни сме от първото място, но щеше да е по-добре да го спечелим с игра

Митев и Градинаров: Доволни сме от първото място, но щеше да е по-добре да го спечелим с игра

Константин Митев & Мирослав Градинаров спечелиха турнира Smolyan Beach Open 2012 – първия от Националната верига по плажен волейбол за мъже през тази година. На тях обаче не се наложи да играят финал поради контузия на единия от техните съперници – Теодор Маринов. Ето какво казаха пред BGvolleyball.com Коце и Миро след успеха си в Смолян:

Коце: Не е това начинът, по който искахме да спечелим този турнир. Жалко, че не можахме да изиграем финала срещу Теодор Маринов & Иван Латунов. Мисля, че щеше да се получи много добре и за зрителите.

  • Как ще кометирате своето представяне на този турнир?

Миро: Като за първи турнир за годината сме доволни. Другите двойки имат вече изиграни турнири зад себе си, а за нас това беше първото състезание. Все пак сме първи и няма как да не сме доволни. За следващите турнири очаквам да подобрим още играта си.

  • А какво мислите за самия турнир?

Коце: Природата в Смолян и фонтаните на площада наистина са много красиви. Много е приятно тук. Но ние не сме дошли на екскурзия. Искаме наградните фондове да станат такива, че за нас да има и финансов смисъл да пътуваме и да участваме в тези турнири. Може да се помисли и как на участниците да бъде подсигурен безплатен престой, защото, ако изключим първите две-три двойки в класирането, останалите са на минус, защото трябва сами да си плащат пътя, нощувките, храната…

  • За съжаление, заради дългото си отсъствие имате 0 точки в международните ранглисти и не ви допускат до участие дори в най-нискоразрядните международни турнири. Изглеждате в патова ситуация – не играете, защото нямате точки, но няма как да натрупате точки, без да играете. Какъв и изходът?

Миро: Единият вариант за тази година е евентуално нашата федерация да подаде искане да получим специална покана за участие. За догодина точките се зануляват и мисля, че ще можем да пробием някъде.

Коце: Ще има и открити турнири, в които всяка една двойка, която се запише да участва, може да играе в квалификациите, където дори при загуба се трупат точки. Така че се надяваме лека-полека да започнем да се изявяваме и в чужбина.

  • Не е ли възможен и вариант да натрупате точки индивидуално като се пуснете в някои турнири с други партньори, които вече имат точки?

Коце: Това по-скоро зависи от състезателите, които имат точки, не от нас. Ние сме абсолютно съгласни на такъв вариант. Дори предложихме на Николай Колев Миро да играе с него на турнира в Австрия, но той не се съгласи, не знам по каква причина. Мисля, че двамата заедно можеха да отидат доста по-напред в този турнир.

Вирни се горе