Милка Манева посочи виновните за допинг скандала

Милка Манева посочи виновните за допинг скандала

Прокуратурата ще прави проверка по допинг скандала в щангите

Заловената с положителна допинг проба националка по вдигане на тежести Милка Манева обвини за случилото се производителя на хранителни добавки и витамини, с които работи федерацията.

Европейската шампионка ще бъде наказана до живот, тъй като това е втори подобен случай в кариерата й. Освен нея, със забрана да се занимават с професионален спорт ще бъдат санкционирани още Иван Марков, Ивайлов Филев и Демир Демирев.

„Без вина – виновни, това е. Б пробите трябва до 20 дни да бъдат отворени, но няма как А пробата да е положителна, а Б пробата да е отрицателна. Аз не се и надявам, че такова нещо може да стане“, сподели пред Нова телевизия Милка Манева.

„Снощи отборът се събра, след като разбрахме за случилото се. Вече започваме да гледаме в други посоки, това е, свършва спортът, поне щангите. Всеки започва да си гледа бъдещето, живота. Преживяхме го, знаем какво се случва, след 10 дни ще бъдем забравени от всички. Сякаш сме малко по-подготвени.“

„Няма как да не съм разочарована, отчаяна, съсипана. Кофти е, защото 14 години съм в този спорт и някакви нелепи грешки на някой си ти съсипват името. Ако има някой, на който вярвам, то това е точно това управление, точно този Неделчо Колев, точно този Иван Иванов.“

„Грешката е в замърсени хранителни добавки или витамини, които сме приемали. Заради тази мода на фитнес маниаците се правят такива неща – добавят се субстанции, които дават сила, това, с което сме хванати, само и само да има някакъв ефект. И когато ги продават на фитнес маниаците, те са много доволни, защото има сила, има обем, бицепси и т.н., но не могат да направят връзката, че за нас това е пагубно.“

„Почти на 100 процента съм сигурна, че е грешка в производителя. Работим от 5 години с тази фирма, може би е сбъркана партидата, тя не е била за отбора по щангите. Другият вариант е и те да не са знаели и да са ни го дали. Контрол, контрол, но все пак като работиш с една фирма 5 години, няма как да бъде проверен всеки един блистер“, каза още състезателката по вдигане на тежести.

„Няма нормален човек, който би направил подобно нещо – някакъв вид злоупотреба. За мен това няма да е нормален човек. Абсолютна подкрепа имам към ръководството, треньора и доктора. Няма как да бъде треньорът или някой да го е направил умишлено, няма как хората, които ти вадят пари, да ги затриеш. Води се разследване, но не вярвам да стане нещо. Дано другите състезатели, които са хванати за първи път да изгорят за по-малко време.“

„Много е трагично, ако ние четиримата си отиваме, дано тези, които идват след нас да продължат. Каквото и да стане, за мен Иван Иванов е нещо голямо и се радвам, че съм работила с него. Той е голям човек и голямо име. Той ми е приятел и треньор. Знам, че няма връзка с това“, коментира още Манева.

„И Милен Добрев си замина днес, не е приятно. Като се замисля, да сме живи и здрави, има и много по-лоши неща от тази история. До вчера тренирахме заедно. Милен е 80-ти набор. 3-4 години бяхме заедно. Живи и здрави на всички, да вдигнем главите горе, защото има и по-лоши неща от това, което се случва. Спортът приключи, но животът не е. Пожелавам на всички да са живи и здрави“, завърши оптимистично Милка Манева.

Вирни се горе