Международен детски турнир по футбол “CHAMPION of CHAMPIONS 2016” започва днес в Златоград

Международен детски турнир по футбол “CHAMPION of CHAMPIONS 2016” започва днес в Златоград

Международен детски турнир по футбол “CHAMPION of CHAMPIONS 2016” започва днес в Златоград и ще продължи до 3 юли, съобщиха от Община Златоград. Отбори от цялата страна и гостуващ състав от Гърция ще участват в състезанието, което се организира за трета поредна година. Футболната надпревара включва деца, родени през 2004, 2005 и 2006 година.

Гръцкото участие в детския турнир ще бъде представено от футболен тим от Хрисуполис. Деца от клубовете “Родопа” – Смолян, “Родопи” – Момчилград, “Локомотив” – София, “Звездичка” – Бургас, “Суперстарс” – Пловдив", “Златоград” и др. ще участват в мачовете за купата “CHAMPION of CHAMPIONS 2016”. Спортното събитие ще бъде открито от Димитър Пенев.

Турнирът ще бъде наблюдаван от специалисти от емблематични школи в света на футбола – “Милан”, “Ювентус”, “Фиорентина” и “Цървена звезда”. Според информация от Община Златоград Международният детски турнир по футбол “CHAMPION of CHAMPIONS” е предложен и е основен кандидат за организирането на първия в Европа /извън Италия/ Камп на Детската академия на шампиона на Италия – “Ювентус”, предаде БТА.

Турнирът се организира от Община Златоград под патронажа на кмета Мирослав Янчев.

Вирни се горе