Малинова-Славчева спечелиха финала в Смолян

 Малинова-Славчева спечелиха финала в Смолян

Диана Малинова & Русена Сланчева­ са победителките в турнира Smolyan Beach Open 2013 – първа спирка от Националната верига по плажен волейбол за жени. В големия финал на пясъчния корт на площад България в родопския град те надиграха Мария Тодорова & Диана Филипова­ с 2:0 (21:16, 21:14) и триумфираха като шампионки

Финалът се проведе в условията на силен родопски дъжд, излял се сякаш като по поръчка именно за кулминацията на турнира. Капризите на времето обаче не развалиха желанието на двойката на Марица (Пловдив) да търси победата в решаващия двубой. Диана & Русена поеха инициативата в мача, показаха повече хъс в играта си и заслужено се поздравиха с убедителна победа над именитите си съпернички.

Преди това, водачките в схемата Ася Динова & Светла Ангелова се утешиха с победа в малкия финал срещу Олга Кръстева & Гергана Докузова. В първия гейм Оля & Гери пропиляха солиден аванс в резултата, за да го загубят в добавеното време. Във втората част вече и психологическото предимство бе на страната на Ася & Светла и те си осигуриха бронза след 2:0 (23:21, 21:13).

Крайно класиране в женския турнир Smolyan Beach Open 2013

  1. Диана Малинова & Русена Сланчева (400 точки)

  2. Мария Тодорова & Диана Филипова (360)

  3. Ася Динова & Светла Ангелова (320)

Вирни се горе