Пампорово с 90% отворени писти, 100% работещи лифтови съоръжения и безплатен лифт за деца на 19 януари

Пампорово с 90% отворени писти, 100% работещи лифтови съоръжения и безплатен лифт за деца на 19 януари

Още с откриването на зимния сезон, което Пампорово успя да направи първи от всички курорти в България ден преди студентски празник, Пампорово не спира да посреща туристи с отлично подготвени трасета и максимално работещи писти и съоръжения.

На фона на безснежната зима в цяла България, Пампорово се радва на стабилен посетителски интерес благодарение на месеци наред полагани усилия и подготовка от екипа на „Пампорово” АД. Докато в останалите по-големи курорти в страната работят значително по-малко писти, според информация на туристи и на сайтовете на курортите към днешна дата, Пампорово е единственият курорт в страната с близо 90% работеща ски зона с цели 15 отворени писти при +9˚С температура. Липсата на естествен сняг не бива да безпокои туристите, защото сняг за каране на пистите има достатъчно и то в отлично за атмосферните условия състояние.

Пистите се обработват ежедневно, като периодично се полага нова изкуствена настилка за по-добро покритие на ски зоната. Предвидливото предварително запасяване с достатъчно изкуствен сняг, който се прави още от месец ноември, е в основата на спасяването на сезона в Пампорово. Изкуственият сняг се топи по-бавно от истинския и покривката е напълно достатъчна за практикуване на ски и сноуборд. През последното денонощие има нов натрупан сняг на връх Снежанка, който вече е обработен и готов да бъде утъпкан от скиорите и сноубордистите в курорта. Всички лифтови съоръжения в курорта работят на 100%, с цел пълно обезпечаване на туристопотока.

Хотелите в Пампорово смъкнаха цените с до 30%, предлагайки атрактивни пакети с включени намаления за нощувки и изхранване плюс допълнителни бонуси, като спа процедури, безплатни обяди в ресторанти на пистите, намаления на ски оборудването и ски училище и други примамливи услуги за дълъг престой.

Пампорово има готовност да обслужва допълнително туристи, а в случай на необходимост може да приеме и пренасочени туристи от останалите зимни курорти, във връзка с условията за ски в България в момента. Курортът се радва на чуждестранни групи от сърби, македонци, турци, гърци, англичани и руснаци, като очаква през уикенда да дойдат и много българи.

Пампорово посреща своите туристи ежедневно, като от „Пампорово” АД, Пампорово Фън парк и Вело парк Пампорово са подготвили разнообразни спортни събития, които да привлекат малки и големи. Още тази неделя, на 19 януари, Пампорово ще отбележи Световния ден на снега с редица занимателни игри, отборни и индивидуални състезания и атрактивни награди. За трета поредна година Пампорово ще посрещне световния ден на снега с много сняг по пистите, отлично настроение и изобилие от занимателни игри. Всички гости в курорта, които се включат в състезанията ги очакват много изненади и награди.

Организаторите от „Пампорово” АД и Пампорово Фън парк са подготвили през целия ден отборни и индивидуални състезания, за всяко от които ще има атрактивни награди. Курортът планира да организира фрийстайл демонстрации във Фънпарк Пампорово и снежни състезания за деца, а за доброто настроение ще се грижат водещ и диджей.

Курортът се включва активно в инициативата, като отбелязва този ден под егидата на световната федерация по ски с цел популяризиране на белите спортове и по-специално сред най-малките любители на снега. В продължение на социалната политика през последните години в курорта и по повод честванията на световния ден на снега, от дружеството „Пампорово” АД обявиха безплатно ползване на лифтовите съоръжения за всички деца до 12 години в деня на снега – 19 януари 2014г. Това е третата безплатна инициатива на курорта, след безплатното ползване на лифтовите съоръжения за откриването на сезона на дата 7.12.13 и “Kids ski free” на 25.12.13 от началото на зимния сезон до момента, която цели да стимулира спортуването сред младежта, да подпомогне развитието на ски и сноуборд спорта в региона и да увеличи посетителите в курорта и близките градове.

Пампорово е може би най-социално насочения зимен курорт в България, който прави безплатни инициативи и непрестанно се грижи за развитието на спорта в региона чрез редица кампании и програми, като съвместната инициатива с МФВС и БФски под надслов „Научи се да караш ски”, промоции в цените на лифт картите, наградни томболи и облекчени програми с мобилни оператори. И през новия зимен сезон Пампорово ще продължава тенденцията да организира различни социални и промоционални кампании, свързани с обучението на деца и младежи чрез различни облекчения и спортни събития в курорта.

Вирни се горе