Легендарният Любо Ганев изрази готовност Смолян и Пампорово да се превърнат в център за зимен волейбол

Легендарният Любо Ганев изрази готовност Смолян и Пампорово да се превърнат в център за зимен волейбол

Среща с члена на УС и единствен кандидат за председател на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев проведе днес кметът на община Смолян Николай Мелемов. В нея взе участие и зам.-кметът Марин Захариев.

Основната тема на срещата беше развитието на придобиващия все по-голяма популярност зимен волейбол. Легендарният Любо Ганев изрази готовност Смолян и Пампорово да бъдат в основата на бъдещи състезания и да се превърнат в своеобразен център за зимен волейбол през следващите години. Общината работи в много добро взаимодействие с ВК “Родопа Смолян” , като клуба дори организираше пилотно събитие по зимен волейбол за месец март, отбеляза Мелемов. С оглед специфичната обстановка и ограниченията заради COVID – 19 беше предложено на този етап събитието да се отложи. Беше договорено в Смолян да бъде проведена среща през следващите месеци с представители на Eвропейската конфедерация по волейбол и Българската федерация по волейбол, където да се коментира провеждането на международни състезания през следващия зимен сезон. На следващо място бе обсъдена и перфектната организация по финалния турнир за влизане във Висшата лига по волейбол, който се проведе в Смолян. Българската федерация по волейбол отчита отличните условия в града, изградената нова зала, добрите постижения на местните отбори в националните отбори по волейбол, както и повишения интерес на деца, които да тренират волейбол в Смолян.

Мелемов пожела успех на Любо Ганев на предстоящото общо събрание на Федерацията и изрази желание да се засилят връзките по оста община, федерация, Волейболен клуб “Родопа”, за да може да продължи възраждането на волейбола в града. От своя страна Ганев засвидетелства пълната си подкрепа за повече събития в Смолян и развитието на младежкия и професионален спорт.

Вирни се горе