Костадин Грозданов: „Доживях Кмет и Община да се грижат толкова много за щангистите”

 Костадин Грозданов: „Доживях Кмет и Община да се грижат толкова много за щангистите”

След 23 години, турнирът по вдигане на тежести се превърна в спортен празник на Смолян, а обновената Зала посрещна състезатели, треньори и публика

„От 24 години съм в щангите, но за първи доживях Кмет и Община да се грижат толкова много за вдигането на тежести. Дълги години търпях помия върху себе си и много години вървях срещу стените. Дойде време да видя и обратната страната. Да сте живи и здрави и да помагате и на другите клубове, когато имат нужда”. Това каза със сълзи на очите популярният треньор по вдигане на тежести Костадин Грозданов след края на Първия турнир по вдигане тежести за момичета и момчета, организиран от Общината и Спортен клуб по вдигане на тежести –Смолян. След 23 години прекъсване, Смолян беше домакин на републиканското състезание, в което участваха 42 –ма спортисти. Треньорът на Величко Чолаков и Милка Манева благодари на кмета Николай Мелемов, който им е подал ръка и е показал как една Община може да помага на клубовете. „Гордея се с такъв ръководител като г-н Мелемов. Ще се радвам този вид състезание да стане ежегодно, за това ще помогнат и нашите млади таланти. Всичко останало е едно състезание, което протече много добре, а щангистите бяха технически подготвени”, коментира още Грозданов. Турнирът по вдигане на тежести се превърна в спортен празник на града. В надпреварата участваха шест отбора момичета и момчета щангисти от страната. Напълно обновената и ремонтира Спортна зала очарова състезатели и треньори, които споделиха, че рядко са срещали така поддържана спортна база. Състезанието откри зам.-кметът инж. Мариана Цекова. Тя пожела успех на участниците и заяви, че ще се направят още подобрения на базата, защото приоритет на ръководството на община Смолян са младите хора. Старт на проявата даде гл.експерт „Спортни дейности” Христо Богомилов. Сред съдиите бе Даниела Керкелова, която е заслужил майстор на спорта и пета в Сидни.

Тежкоатлетите показаха хъс за победа и майсторство при щангите, затова получиха заслужени аплодисменти от публиката. Отборът на Величко Чолаков грабна два златни и два бронзови медала. Община Смолян осигури за всички участници и треньори подаръци, които включваха рекламни материали, тениска с логото на Общината и лакомства. Наградите и медалите на победителите връчиха инж.Цекова и гл.финансист Венера Аръчкова. „За последно нашия град е бил домакин на подобно състезание през 1991 година, а сега в надпреварата за разпределение на медалите в отделните категории участваха общо 42-ма състезатели. За нас е чест и голяма отговорност , като домакини да организираме и проведем този турнир за подрастващи. С радост мога кажа, че в нашия отбор тренират деца вдъхновени от успехите на клуба и амбицирани да продължат традициите във вдигането на тежести в Смолян. Благодаря на община Смолян и на тренера Грозданов, че застанаха до мен , ” сподели след състезанието и президентът на клуба и олимпийски шампион Величко Чолаков. Треньорката на отбора от Карлово Величка Лукова благодари от името на отборите за организацията на състезанието, което определи като „страхотно”. „Много ни хареса състезанието. Дано пак да се съберем тук отново. Медалите бяха като за олимпийци . Дай, Боже, това да са новите ни олимпийци”, пожела Лукова.

Турнирът е по случай 102 години от Освобождението на Родопите и Празника на Смолян.

Вирни се горе