Двукратен световен шампион тренира млади надежди по тенис на маса в Смолян

  Двукратен световен шампион тренира млади надежди по тенис на маса в Смолян

Двукратен световен шампион за юноши е новият треньор на смолянския клуб по тенис на маса „Родопа“. Павлин Михов има в актива си и една европейска титла, както и множество призови места от държавни първенства на България, и от международни турнири. 18 – годишният треньор е родом от Пирдоп, но от тази есен тренира младите надежди по тенис на маса в Смолян. На този етап в клуба се готвят над 20 деца, разделени в три възрастови групи – от 6 – годишна възраст до 10 клас. „Надявам се от началото на 2016 г. бройката на състезателите да се увеличи , както при децата, така и да има и мъже, които да тренират в нашия клуб“, коментира Павлин Михов.

Тази година състезателите не са картотекирани и ще участват само в открити турнири. От средата на лятото, клубът има намерение да регистрира официално своите състезатели в Българската федерация по тенис на маса и те вече да започнат официални участия в надпреварите от държавния календар. Желаещите да тренират тенис на маса, могат да го направят, като се запишат при треньора в Спортна зала – Смолян, всеки делник от 16:30 ч. „Имам желание още в края на идната година, Смолян да има своите шампиони по тенис на маса. Каквото зависи от мен, ще го направя. Желанието ми е огромно да постигна добри успехи и като треньор“, коментира още младият специалист. „Искам да благодаря на Кирил Иванов, който осъществи контакта с „Родопа“, за да започна работа като треньор. Благодарен съм и на Костадин Грозданов, Христо Богомилов, както и на целия управителен съвет на клуба, които ми помагат много в моята работа“, добави треньорът.

Павлин Михов се занимава се с тенис на маса от десет години. Кариерата си започва в родния си град, като след това играе за отбори на Панагюрище, Чепеларе, Пловдив, София и др. В Смолян пристига тази есен, като записва да учи висшето си образование във филиала на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”, специалност „Национална сигурност“.

Вирни се горе