Днес стартират Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс, Смолян ще се представя от Златина Дерменджиева

Днес стартират Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс, Смолян ще се представя от Златина Дерменджиева

Десетгодишната Златина Дерменджиева ще представя Смолян и страната ни на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс, които ще отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения. Състезанията започват днес и ще продължат до 5 февруари в ПьонгЧанг (Южна Корея).

Възпитаничката на Шесто ОУ „Иван Вазов” беше на подготвителен лагер в Мальовица и беше придружена от преподавател от Ресурсния център в Смолян, който помага и подкрепя изцяло момичето. По възраст от целия отбор нашата състезателка е най-малка. Спешъл Олимпикс България получи шест квоти за атлети с интелектуални затруднения, като четирима ще участват в алпийските ски, а двама в състезанията по ски бягане.

По традиция квотите са предоставени на общините София, Банско, Самоков, Смолян и Чепеларе, като участниците бяха избрани чрез теглене на жребий от кметовете на общините.

На 20 септември м.г. кметът Николай Мелемов изтегли в Ресурсния център името на Златина, която ще представя града ни на Световните зимни игри ПьонгЧанг’2013, от името на Спешъл Олимпикс България.

Вирни се горе