Девин ще е отново домакин на състезание по стрийт фитнес

 Девин ще е отново домакин на състезание по стрийт фитнес

Ентусиасти от града на минералната вода организират демонстрационно състезание по стрийт фитнес, със съдействието на общината. Очаква се състезанието да събере младежи от цялата страна, които се увличат по този сравнително нов за България спорт.

Състезанието ще започне на 27 юли, а негов символичен домакин ще бъде ученикът от ПГЕ „А.С.Попов” Георги Димитров, който преди малко повече от месец стана първи на подобно състезание в Чепеларе. Припомняме че Георги и неговите приятели участваха в телевизионния формат „България търси талант” и стигнаха до финалите.

Уличният фитнес не е просто спорт, практикуващ се по училищните площадки из цяла България. Той е и начин на живот, противопоставящ се на заседналото и лениво градско ежедневие, което се превръща в реалност за все повече хора. За практикуването му не са нужни финансови средства или специални помещения, а само проява на инициативност и желание за промяна – промяна, която ще донесе многобройни ползи за спортуващия, казва Георги. Община Девин не само подпомага инициативността на младите хора, а дори изгради няколко съоръжения, за да има къде да практикуват стрийт фитнес. Организатор на предстоящата проява е Васил Куцев, който ще се погрижи и за мощното озвучаване.

На 27.07.2013 г. в Община Девин се проведе първото по рода си състезание по street fitness. Състезанието беше проведено в парк „Острова” в гр. Девин и беше организирано от кмета на Община Девин – Цветалин Пенков по инициатива на запалените стрийт фитнес спортисти Георги Димитров и Кристофор Хаджиев. Тогава на всички участници бяха връчени грамоти за участие, а отличилите се получиха и парични награди. Кмета на Община Девин –Цветалин Пенков обеща STREET FITNESS да се провежда всяка година.

Вирни се горе