В Девин се проведе първото по рода си състезание по street fitness

В Девин се проведе първото по рода си състезание по street  fitness

На 27.07.2013 г. в Община Девин се проведе първото по рода си състезание по street fitness. Състезанието беше проведено в парк „Острова” в гр. Девин и беше организирано от кмета на Община Девин – Цветалин Пенков по инициатива на запалените стрийт фитнес спортисти Георги Димитров и Кристофор Хаджиев,съобщиха от общината.

В надпреварата участваха 25 човека – от Девин, Пловдив, Чепеларе , София и Стара Загора. Всички участници имаха на разположение по две минути, за да покажат уменията си на „лост” и „успоредка”. В състезанието взеха участие и 2 момичета, които се състезаваха на равно със момчетата и показаха че със нищо не отстъпват на противоположния пол – Емили Ясенова на 13 год. от Девин и Лия Щерева на 13 год. от Пловдив. На всички участници бяха връчени грамоти за участие, а отличилите се получиха и парични награди. Класирането във възрастова категория до 17 год. е следното:

I – во място – Георги Димитров, гр. Девин – 16 год.

II – ро място – Петър Николаев, гр.Пловдив – 14 год.

III – то място – Цветин Каров , гр. Чепеларе – 11 год.

Класирането над 17 год. е следното:

I – во място – Велизар Митев , гр. Чепеларе – 23 год.

II – ро място – Илиян Мангадашев, гр.Чепеларе – 17 год.

III – то място – Борислав Гайдажов , гр. Чепеларе – 18 год.

Осигурени бяха лакомства и напитки от местни спонсори и фирми. Кмета на Община Девин –Цветалин Пенков обеща това състезание по STREET FITNESS да се провежда всяка година.

Вирни се горе