Детски спортен празник призова децата с игри да станат по-добри

Детски спортен празник призова децата с игри да станат по-добри

Днес в Спортната зала в Смолян се проведе детски спортен празник, който премина под мотото „С игри да станем по-добри”. Състезанието се организира от община Смолян и детските градини и премина под патронажа на кмета Николай Мелемов. Целта на спортната проява беше малчуганите да станат съпричастни към спорта, защото той възпитава в толерантност,воля и подтиска агресията. В надпреварите се включиха 235 деца от 12 детски градини, които се състезаваха в четири игри: „Спукай балона”, „Изгаси пожара”, „Писмо до пролетта” и „Посади цвете”. Кметът Мелемов откри спортното риалити , поздрави участниците като им пожела да се забавляват, да си намерят нови приятели и да победят най- добрите.

Беше обявено и журито с председател главният финансист на община Смолян Венера Аръчкова, която е безпогрешна в сметките и щедра на наградите. Заслужилият майстор на спорта , бронзов медалист от Олимпиадата в Атина и европейски шампион по вдигане на тежести Величко Чолаков и Теодора Щерева – експерт в РИО на МОМН бяха членове.

Старт на детската надпревара даде още една голяма спортистка, медалистка от световни първенства и европейска шампионка по вдигане на тежести Даниела Керкелова. Спортен коментатор беше уникалната Веселина Бабаджанкова. Състезанието премина с много емоции, настроение и аплодисментите на публиката, която беше изпълнила Спортната зала. Отговорното жури следеше кой отбор е най-бърз и най-точно изпълнява движенията. След оспорвана спортна надпревара, най-много точки събра и на първо място се класира отбора на ОДЗ -5 „Буратино”. Второ място заеха възпитаниците на ЦДГ -10 „Детелина”, а на трето място се наредиха малчуганите от ЦДГ -8 „Вела Пеева” Отборите бяха наградени с купи, а всички останали състезатели получиха лакомства и книжки.

Състезанието премина при много добра организация и се превърна в празник за всички 400 малчугани, които бяха изпълнили Спортната зала.

Вирни се горе