Децата на "Родопа" трети на турнира в Златоград

Децата на "Родопа" трети на турнира в Златоград

Тази година, за пети пореден път, Златоград бе домакин на детския турнир по футбол “CHAMPION of CHAMPIONS 2018”. В продължение на пет дни, от 20 до 24 юни, градът беше арена на футболни срещи, в които младите таланти показаха най-доброто от себе си и изпълниха градския стадион с много емоции и весело настроение.

Децата на “Родопа” Смолян се класираха на трето място. Първия мач загубиха с 1:0 злощастно с уникален и куриозен гол от корнер, след пълно превъзходство над отбора на “Царско село”- София. Втория и третия мач постигнаха категорични победи с 2:0 и 3:0 с отборите на “Средногорец” и “Юнайтед” Пловдив, съобщиха от ръководството на ФК “Родопа”.

На полуфинал загубиха от шампиона на турнира “Димитровград” с 4:0, след неубедителни и индивидуални грешки. В мача за 3-то и 4-то място отново срещнаха отбора на “Царско село”, където доминираха през по-голямата част от мача, пет минути преди края на срещата зелено-белите допуснаха гол във врата за 1:0 , но проявиха борбен дух и изравниха. Срещата продължи с дузпи, където “Родопа” бяха по-устойчивият тим и победиха с 3:2 и общ резултат 4:3.

Сред талантливите деца в школата на “Родопа”, родени през 2006г. се отличиха халфа Йълдърай Карадайъ, който получи индивидуална награда.

По-малките таланти на “Родопа”, родени през 2007г. също се представиха достойно на турнира в Златоград. При тях също индивидуална награда получи Стефан Моллов за най-полезен играч в турнира.

В Турнира взеха участие деца, родени през 2006, 2007, 2008 и 2009 година, като отборите, които участваха бяха: ФК „СРЕДНОГОРЕЦ” гр. Златица, ФК „ЮНАЙТЕД” гр. Пловдив, ФК „ЦАРСКО СЕЛО” гр. София, ФК „РОДОПА” гр. Смолян, ДФК „ЗВЕЗДИЧКА” гр. Бургас, ФК „ДИМИТРОВГРАД” гр. Димитровград, ФК „ЛОКОМОТИВ” гр. Дряново, ФК „АРЕНА ЗАПАД” гр. Казанлък, ФК „ПОБЕДА” гр. София, ФК „РОДОПИ” гр. Момчилград, ФК „СПАРТАК” гр. Пловдив, ФК „АРЕС” гр. София, ФК „СПОРТ ЗА ВСИЧКИ” гр. София, ФК „ДАФ” гр. София, ФК „БАРОККО” гр. София, ФК „МАДАН” гр. Мадан.

Състезанието се организира от Община Златоград и спортната общественост на града, под патронажа на Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград.

Мероприятието е част от програмата за постигане на целите на местната власт за развитие на футбола и масовия спорт като цяло, изграждането на дисциплина и работа в екип, както и от превантивната дейност на МКБППМН за 2018 година.

Вирни се горе