Четири златни медала за смолянски състезатели на Международен турнир по джу – джуджицу

Четири златни медала за смолянски състезатели на Международен турнир по джу – джуджицу

На 15 май в спортната зала на Техническия университет – София се проведе традиционния международен турнир по джу – джицу и бразилско джио – джицу „Св. Георги”. Състезанието се организира от Синдикалната Федерация на служителите в МВР, Българска джу – джицу федерация и Буджитцу Академия – София, като мероприятието ежегодно се организира и провежда в подкрепа на семействата на починалите служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения.

В състезанието взеха участие над 250 състезатели от цялата страна и няколко балкански държави, като конкуренцията в отделните категории беше изключително висока. В състезанието взеха участие общо дванадесет състезатели от СК Будока – България, които отново показаха изключително високо ниво в дисциплината файтинг, като в директните двубой смолянските състезатели завоюваха титлата в тежката категория при девойките и момчета старша възраст, както и при най – малките от 6 до 9 години.

Златен медал за трикратния републикански шампион Веселин Касабов, златен медал за Ася Сливова, златен медал за Атанас Коджебашев, като последния спечели и трето място при децата от 10 до 12 години въпреки че Коджебашев е на 8г Златен медал за Димитър Славов при децата от 12 до 15 години. Два сребърни медала съответно за Йордан Ковачев и Алекс Димитров.

За първи път в състезанието взеха участие деца от клуба по карате и джу – джицу към Обединен Детски Комплекс – Смолян като Мартин Богутев и Валеия Бекярова показаха много добро ниво и спечелиха бронзови медали в много тежки двубои с много подготвени състезатели.

Следва да припомним, че през месец Април 2016 състезатели на СК БУДОКА – БЪЛГАРИЯ се окичиха с балкански татла в тежка категория като Димитър Димитров спечели златото в тежка категоия при мъжете, а Веселин Касабов сребърен медал при юношите отново в тежка категория.

Вирни се горе