Чепелареада 2012 ще се проведе за трети път

Чепелареада 2012 ще се проведе за трети път

Скиори и сноубордисти могат да се включат в Чепелареада 2012. Състезанието ще се проведе на 10 март 2012 г. на връх Мечи Чал в Чепеларе.

Стартът на Чепелареада а e разположен на 1873 м, а финалът на 1155 м, пистата е дълга около 5 км, а общата денивелация е 720 м. Скиори и сноубордисти стартират в отделни серии и мерят силите си кой е по-добрият комплексен състезател в категориите мъже ски, мъже борд, жени ски или жени борд. Надпреварата се състои от два етапа квалификации и финал. След жребий участниците се разпределят в различни квалификационни серии, от които само водещите няколко състезателя се класират за финалната 16-ица.

След стартовият сигнал състезателите тръгват групово по трасето, като целта е карайки ски или сноуборд, всеки участник да се спусне максимално бързо по маршрута, преминавайки през различни изпитания като скачане с чувал, тичане със ски и сноуборд обувки до екипировката, цепене на дърва, стреляне с фунийки по мишена и забиване на 9 см пирон, използвайки само острата част на чука. Ключова роля играе не само бързината, а и комплексните умения на всеки участник. На всяко изпитание трябва да се изпълнят определени условия, за да може състезателят да получи одобрение от контролния съдия и маркиране на своя контролен талон. По време на надпреварата всеки състезател задължително преминава през всички контролни точки, където отбелязва успешното им преодоляване до достигане на финала.

Официални записвания за участие се приемат на имейл адрес: 2012@chepelareada.com. Краен срок за записване: 03.03.2012 г. до 3:33 ч. Подробности на сайта: www.chepelareada.com.

В дебютното състезание през 2010 г. се включиха над 140 участника, някои, от които бивши състезатели по ски, сноуборд и биатлон, както и любители на зимните спортове, мериха сили в дисциплините ски и сноуборд. През 2011 г. взеха участие над 210 състезатели.

Вирни се горе