Бразилски халф започва с Лудогорец

 Бразилски халф започва с Лудогорец

Бразилският полузащитник Густаво Кампаняро се присъедини към Лудогорец. Във вторник сутринта халфът, който има италиански паспорт, ще се включи в тренировките на „орлите“ на лагера в Смолян, съобщи БЛИЦ СПОРТ.

Густаво Кампаняро идва от френския Евиан, за който през последния сезон е изиграл 22 мача и е отбелязал 3 гола. Преди това Кампаняро е носил фланелката на италианския Верона. В Серия „А“ през сезон 2014/2015 e играл рамо до рамо с голямата звезда Лука Тони и е записал 20 мача с 1 гол. Две години по-рано Густаво е бил част от друг водещ отбор в Италия – Фиорентина.

Густаво Кампаняро е собственост на бразилския Брагантино, но договорът му изтича. В момента, в който контрактът с настоящия му клуб приключи, той ще бъде картотекиран в БФС и ще получи фланелката с номер 10.

„Идването ми в България е изключителна възможност за мен“, коментира Кампаняро. Познавам двама играчи от настоящия отбор на Лудогорецб– Сисиньо и Джонатан Кафу. Играл съм срещу тях в Бразилия. Гледах двубоя Лудогорец – Реал (Мадрид) по телевизията и съм впечатлен. Поемам голяма отговорност с пристигането ми в България. Вярвам, че отборът отново ще играе в Шампионката лига“, допълни Густаво Кампаняро.

Вирни се горе