Благотворителен турнир по баскетбол се проведе в Златоград

Благотворителен турнир по баскетбол се проведе в Златоград

На 29.07.2012 година (неделя), в Спортната зала на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, се проведе благотворителен турнир по баскетбол, в който любители на баскетбола събраха средства за деца в неравностойно положение от община Златоград.

Организатори на събитието бяха обучаващи се по Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси”, на длъжност „Организатор спортни дейности и прояви”; Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към община Златоград; преподаватели по физическо възпитание от ОУ „Васил Левски” гр. Златоград и СОУ „Антим І” гр. Златоград. Участие взеха четири отбора: „А и А Компютърс”, „Голдън сити Тъндър”, „Ред Бул” и „Сеат бойс”. Първенци станаха „А и А Компютърс”, като победата взеха в оспорван финал над момчетата от „Голдън сити Тъндър”, с разлика от само една точка – 67:66.

Отборите получиха почетни грамоти за участие в инициативата, а първенците освен грамота получиха и ваучер за торта, който бе осигурен от сладкарница „ДИМИ”. Победителите предоставиха своята награда на децата от Дневен център за деца с увреждания „Зора” гр. Златоград. Със събраните средства от турнира ще се закупят хранителни продукти и подаръци за децата в риск и техните семейства.

Подкрепа при организиране на мероприятието оказаха Здравко Иванов, осигурил техническото обслужване, Елза Хаджиева, която осигури медицинското обслужване на турнира и Спортен клуб по баскетбол „Златоград”, които предоставиха баскетболни топки и обурудване.

Вирни се горе