Безплатен лифт Стойките-Снежанка за четвъртък преди Разпети петък

Безплатен лифт Стойките-Снежанка за четвъртък преди Разпети петък

Навалелият нов 20 см сняг в Родопите най-вероятно ще привлече мераклии за закриване на ски сезона на Пампорово, където сняг ще има вероятно до юни.

"Пампорово"АД е обявило безплатен лифт за четвъртъка преди Разпети Петък и ентусиасти-новатори ще пробват на пистата от връх Снежанка до село Стойките световната новост airboard, за да преживеят тръпката на главоломния (в най-пряк смисъл) риск.

Врели и кипели ски учители от Стойките и Широка лъка, които вече се настройват на морска или овчарска вълна, сравняват новата джаджа за лудньовци с “управляем надуваем дюшек”. Оказва се, че млади хора от целия свят вече си имали обявени в интернет писти (в Европа засега главно в Алпите) и си правят нещо като “Формула-1”.

Междувременно още от вторник самотен сноубордист с лопата изграждаше импровизиран “сноуборд парк” на прохода Превала между Стойките и Смолян, където за празниците ще се събират млади ентусиасти за трениране на скокчета. Младежът е дошъл от Пловдив като “форлойфер”, защото и квартирите в Стойките са свалили почти по християнски цените до приемливо равнище.

Вирни се горе