83 – годишен стана четвърти в надпревари по нощно ориентиране

83 – годишен стана четвърти в  надпревари по нощно ориентиране

83 – годишният Дичо Гогов от Смолянското село Турен, се впусна в международно състезание по ориентиране, което се провежда в боринското село Ягодина. Бившият военен, който е родом от Девин, за малко да се качи и на почетната стълбица при мъжете над 70 години, в нощното ориентиране, но няколко секунди не му достигнаха и финишира четвърти. Той един от състезателите в надпреварите, за купа „Ягодина“, които са участвали в основаването им преди десетилетия. При дамите Тодорка Васева от София, която се състезава за софийския тим „Валди“ , пък е най-възрастната участничка. 65 – годишната ориентировачка стана първа в нейната група, също при нощното ориентиране.

Общо над 110 състезатели участват в надпреварите, които стартираха в късните часове снощи. В тях участват деца от 6 – годишна възраст, до жени над 60 – години и мъже над 70. Участват състезатели от цялата страна, както и от Македония и Украйна. Снощните надпревари са за купа „Ягодина“, а днешните стартове са за трофея на „Родопея“.

Организатори са клуб „Компас“, към ТД „Родопея, ТД“Ягодина“, Български туристически съюз и Българската федерация по ориентиране. Повечето състезатели са настанени в палатков лагер, в местност, край родопското село.

Вирни се горе