18-годишният Мартин Бочуков е победител в Winter Bike

18-годишният Мартин Бочуков е победител в Winter Bike

Осемнайсетгодишният Мартин Бочуков /син на естрадната певица Нели Рангелова/ е сред победителите в състоялото се в Пампорово състезание Winter Bike Duel, съобщиха от “Велопарк-Пампорово”, предаде БТА.

За втори път родопският курорт е домакин на снежната велонадпревара. Шейсет и двама участници от България и от Гърция участваха в четвъртото издание на състезанието по планинско колоездене Winter Bike Duel vol.4, в което за първи път у нас се състоя и надпревара в дисциплината Сноускут/Скибайк. Мартин Бочуков е първи в класирането при мъжете, следван от Владимир Чакърски и Иван Колев. При юношите победи Георги Георгиев, на второ място е Симеон Вълков, а на трето – Симеон Божилов.

В категорията Сноускут/Скибайк победител е Владимир Кривцов, следват Стефан Георгиев и Тодор Киров. Състезанието в дуелформат протече в две фази – квалификации и финали, при които стартират по двама състезатели едновременно, а победителят се определя чрез пряка елиминация. Колоездачите се състезаваха на 500-метрово участък от специализираното трасе за форкросс на “Велопарк-Пампорово”, на което през лятото ще се се състои кръг от “4X Pro Tour”.

Вирни се горе