14-годишният състезател на СК Пампорово с шанс за нови победи в Австрия

14-годишният състезател на СК Пампорово с шанс за нови победи в Австрия

Една от големите надежди на българския сноуборд е 14-годишният състезател на СК Пампорово, Камен Петров. Младият пловдивчанин се състезаваше в Световния сноуборд тур за младежи, в групата на момчетата, през последните 3 сезона, а от предстоящия сезон влиза в по-горната възрастова група, при юношите.

За да се справи с огромната конкуренция Камен Петров замина на 21-дневен лагер в Стубай, Австрия, където ще проведе последната фаза от подготовката си, преди първите стартове от сезона. В Австрия, заедно с Камен, замина и словенската сноуборд звезда Альоша Кривец (ЙоЙо), който ще бъде личният треньор на Камен, по време на този етап от подготовката.

Словенският про-сноуборд състезател е специалист в слоупстайла и изключително стилен в изпълнението на различните елементи, както на скоковете, така и на рейловете.

В Пампорово, от няколко години, със собствени средства, се развива отбор по сноуборд, който активно се състезава в Световния сноуборд тур за младежи, като миналата година Камен Петров спечели два от стартовете, в Румъния и в Гърция. От предстоящия сезон, освен младежкия тур, Камен ще се включи и в поне два от мъжките старта на Световния сноуборд тур, въпреки това е едва 14-годишен.

Първият старт от сезона е в началото на декември, на глетчера Дахщайн в Австрия, а младежкият тур започва в началото на януари със силното състезание в Лаакс, Швейцария, следвано от състезанието в Ливиньо, Италия.

Вирни се горе