Зрелищно закриване на състезателния зимен сезон в Чепеларе

 Зрелищно закриване на състезателния зимен сезон в Чепеларе

Малко преди края на зимен сезон 2011 – 2012 г., на писта “Мечи чал” отново ви очаква интересна изненада – състезателен уикенд за екстремни спортове! Чепеларе курорт АД кани всички любители на зимните спортове да се включат в двудневната надпревара Chepelare Resort Extreme Weekend 2012 за призовите позиции в дисциплините сноуборд крос, ски крос и байк battle.

Състезанието ще се проведе в горната част на Писта Но. 1, като трасето ще бъде подготвено с разнообразни скокове, виражи и препятствия. След предварителни квалификации, състезателите ще бъдат разпределени в серии и победителните ще бъдат опредлени чрез преки елиминации. Скиорите и сноубордистите ще стартират едновременно по четирима, а байкърите по двама. Всеки състезател може да участва в една или няколко дисциплини като комбинира своето участие в Snowboard X-а или Ski X-а , с това в Bike battle-а. За комплексните състезатели резултатите от двата дни ще се сумират и ще бъде определен комплексния Extreme Weekend комбинатор.

Състезанието ще се проведе на 7 и 8 април 2012 г., когато кантове и гуми ще цепят склона под връх Мечи Чал. Желаещите да се включат могат да се възползват от преференциалните пакети за настаняване предоставени със съдействието на Чепеларе курорт АД. Може да ги видите от ТУК – http://chepelarecenter.com/Chepelare_Resort_Extreme_Weekend_2012_Accommodation _Packs.pdf. Не забравяйте, че до Великден всички писти на ски център Чепеларе са отворени и перфекнто обработени и ви очакват с ново работно време и с нови изгодни цени и разнообразие от карти. Съоръженията работят от 8.00 до 16.00 ч., а цените на Полудневната карта (8.00 – 12.00 ч.) и на Полудневната карта (11.00 – 16.00 ч.) са по 25 лв.

Запишете се за участие в Chepelare Resort Extreme Weekend 2012 до 15:00ч. на 5 април, като изпратите ЗАЯВКА / ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ (изтеглете от тук: http://chepelarecenter.com/REGISTRATION_Chepelare_Resort_Extreme_Weekend_2012. doc) на е-mail: x@chepelarecenter.com.

Използването на каска е задължително, а наличието на застраховка и всякакви други протектори – препоръчително!

Програма:

Петък, 6 април 2012 г. 14:00 – 16:00 Официална тренировка Snowboard X и Ski X 18:00 Техническа конференция Snowboard X и Ski X /регистрация и теглене на стартови номера/ – х-л Борика, външен ресторант

Събота, 7 април 2012 г. 8:00 – 10:00 Разглеждане на трасето и тренировка 10:30 Квалификации Snowboard X и Ski X 12:00 Финали (елиминационни спускания) Snowboard X и Ski X Награждаване (след края на финалите)

14:00 – 16:00 Официална тренировка Bike battle 18:00 Техническа конференция Bike battle /регистрация и теглене на стартови номера/ – х-л Борика, външен ресторант

Неделя, 8 април 2012 г. 7:30 – 8:45 Разглеждане на трасето 9:00 Квалификации Bike battle 10:00 Финали (елиминационни спускания) Bike battle Награждаване (след края на финалите)

Такса:

Участие в една дисциплина – Snowboard X, Ski X или Bike Battle – 20 лв. Участие в комбинацията Snowboard X или Ski X в комбинация с Bike Battle – 30 лв.

В таксата за участие е включена Цена на дневна лифт карта и Осигуряване на ПСС услуги за състезанието (включващи евенатуално транспортиране от трасето до долна станция на лифта)

Вирни се горе