Зам.-обласният управител Владимир Гърбелов поднесе цветя пред паметника на Апостола в родният му град Карлово

Зам.-обласният управител Владимир Гърбелов поднесе цветя пред паметника на Апостола в родният му град Карлово

По повод 180- годишнината от рождението на Васил Левски на тържествата снощи в родния град на Апостола присъства и заместник обласният управител Владимир Гърбелов. От името на Оластната администрация и Обединените патриоти в Смолян той положи цветя пред паметника на Левски.

На тържествената церемония в Карлово по случай годишнината от рождението на Васил Левски присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник министър-председателят Валери Симеонов, заместник-председателят на 44-то Народно събрание Валери Жаблянов, кметът на гр. Карлово Емил Кабаиванов, народни представители и хиляди граждани, съобщи за Smolyannews.com Гърбелов.

От рождението на Апостола ни делят едва 180 години. Днес България е свободна република, но мнозина я напускат, а усещането за несправедливост е масово. Защото свободата е път, който всеки от нас трябва да извърви. Да поеме отговорност за делата и думите си и да осъзнае, че от него зависи да обърне времето. Това заяви президентът Румен Радев в Карлово на церемонията по повод 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, съобщава пресслужбата на президенството.

По думите на президента, Левски мечтае дръзко, говори кратко, действа решително и с непобедимо търпение и постоянство. Презира лукавото пустословие.

Вирни се горе