Владимир Уручев на фестивал на хората със специфични потребности: Прекланям се пред вашата уникалност и почтеност

Владимир Уручев на фестивал на хората със специфични потребности: Прекланям се пред вашата уникалност и почтеност

Евродепутатът Владимир Уручев ГЕРБ/ЕНП официално откри ІІІ-тия Национален фолклорен фестивал с конкурсен характер за хора със специфични потребности, който се проведе на връх „Св.Неделя”, намиращ се между общините Неделино и Златоград С „Добре дошли“ на това свято място той приветства над 2000–те посетители. „Прекланям се пред хората с уникални възможности, защото сред вас човек може да открие атмосфера на почтеност, взаимопомощ, солидарност, които напоследък в обществото ни се изпаряват. Всеки, който се докосне до вас, се пречиства“, посочи Уручев, а думите му трогнаха хората. Той каза, че и други споделят неговото отношение към инвалидите и са се отзовали да помогнат, за да се реализира този фестивал. Евродепутатът благодари за доблестния труд и ентусиазма на Агенцията за хора с увреждания, с чиято подкрепа се осъществи форумът. Водещата на фестивала Веса Бабаджанкова каза, че от първия фестивал са заедно с евродепутата и припомни припева на химна на хората с увреждания: „Има истина такава, богат е този, който дава”. Голяма благодарност към Уручев изказа и директорът на фестивала Емил Костов. Евродепутатът буквално е следял организацията на събитието от Брюксел, от Европейския парламент. „Ние сме с уникални, а не със специфични потребности“, каза Костов. „Доказателството е, че във фестивала участват над 50 състава от цялата страна, а също от Турция и Гърция“, добави той. „Искам да благодаря на широко скроения и голям по душа човек Владимир Уручев“, подчерта в приветствието си и Сашо Байрев, председател на организацията на Съюза на инвалидите в Златоград. „Винаги заедно ще работим за вашите интереси. Успех, вяра и кураж“ пожела на изпълнителите Байрев. Специален гост на събора беше българският изпълнител Орхан Мурад.

Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова също уважи проявата, както и Недялко Славов, председател на ПП ГЕРБ в Златоград. През целия ден на събора, който се проведе под патронажа на Владимир Уручев, участниците показаха талант, творчество и наистина доказаха, че са уникални със своите умения и със силата на характера си.

В края на фестивала депутатът от ЕП награди с плакети за цялостно представяне в конкурса – Катя Минчева от неделинското село Изгрев, клуба на инвалида от бургаския град Средец, Лефтерка Станоева от пернишкия клуб на инвалида, пловдивската организация на Съюза на глухите в България, клуба на инвалида с. Шияково, обл. Плевен.

Фестивалът се проведе под наслов „С песен в Родопите” и се организира от председателите на общинските организации в Неделино и Златоград към Съюза на инвалидите в България. Той се осъществи с подкрепата на Агенция за хора с увреждания, на евродепутата Владимир Уручев, ПП ГЕРБ- Смолян и “Бултекс“ ЕООД с управител Александър Митушев – Златоград.

Вирни се горе