Васил Тиганев е председателя на общинската структура на АБВ в Смолян

Васил Тиганев е председателя на общинската структура на АБВ в Смолян

Партия АБВ /Алтернатива за българско възраждане/ учреди своя структура в Община Смолян. За председател бе избран единодушно Васил Тиганев. Общинския съвет на партията в Смолян е съставен от 19 представители. Беше утвърден и тричленния състав на Контролния съвет, чийто председател стана Панайот Денев. Учредителната конференция се състоя в залата на смолянския театър, в присъствието на депутата Петър Кадиев. «Надяваме се, че ще стъпим здраво на местно ниво. Има много хора, които са разочаровани и не искат да гласуват за никого. Ще направим всичко възможно, с общи усилия, да ги привлечем към партия АБВ. Всички заедно ще работим за благото на Родината. Ще се стремим да направим Смолян привлекателен и за млади, и за стари. Много работа ни предстои, но с общи усилия ще направим това, за което сме се събрали тук”, каза Тиганев след избора му за общински председател. Васил Тиганев е роден през 1962 година в Смолян. Работи като кредитен инспектор в местна банка.

Председателят на Контролния съвет Панайот Денев заяви, че от 15 години живее в Смолян и по-красив град не е виждал. „Господ е дал всичко хубаво на това място, но трябва да го направим добро за живеене, трябва да има поминък за хората. За съжаление предходните управления нищо не направиха по този въпрос. Много неща могат да бъдат решени на местно ниво, но за глобалните проблеми е нужна държавна политика”, посочи Денев.

Депутатът от АБВ Петър Кадиев приветства избора на Общинския съвет в Смолян. „Тази млада партия преди по-малко от месец навърши една година и в рамките на тази година постигна невероятен успех, с който можем всички да се гордеем. В АБВ има читави, стойностни хора, които изявиха желание с целия си хъс, с цялата си амбиция да променят нещата в България към по-добро”, каза пред присъстващите Кадиев. По думите му място в партията имат всички онези, които не се блазнят от пари и влияние. „Ние трябва да бъдем истинското ляво пространство. Имаме истински водач в лицето на президента Георги Първанов – човек, който знае какво иска, как да го постигне и накъде е пътя. Оптимист съм и смятам че нещата, за които се борим, ще се случат. Трябва да се хванем за ръце всички заедно – и леви и десни, и да изправим България на крака”, категоричен беше народният представител. Кадиев пожела на Общинската структура на АБВ в Смолян да запретне ръкави и да работи здраво за доброто на града. Партия АБВ вече е със свои стриктури в шест от десетте общини на територията на Смолянска област. Предстои да бъдат учредени такива в общините Баните, Доспат, Борино и Златоград, а до края на февруари ще е факт и областната стурктура.

Вирни се горе