В Неделино не търсеха работа от депутатите, а решаване на проблема с водата

В Неделино не търсеха работа от депутатите, а решаване на проблема с водата

За първи път, откакто народните представители на ГЕРБ в Смолян правят приемни, не дойдоха хора да търсят работа. На приемната в Неделино участваха депутатите д-р Даниела Дариткова, Недялко Славов и евродепутатът Владимир Уручев. Пред тях местни хора поставиха проблеми с внесени средства в доброволен пенсионен осигурителен фонд, с изграждането на фотоволтаици, проблеми с имоти, нерешени от доста време.

Собственичка на цех поиска съдействие и съвет как да си вземе дължимите й от гръцки бизнесмен пари за изпълнено, но неплатено ишлеме. В кв. Кандрев дол миналата година бил сменен водопроводът до половината, а разкопаното останало като гробница. Хората питали във ВиК кой трябва да го асфалтира, оттам казали – общината. Попитали в общината – оттам отговорили, че ВиК трябва да положи асфалта. Сами попълнили изкопите с пръст, камъни, филц, но водата ги изнесла.

Същият квартал имал собствено водохващане, но им е нужен водоем, от който да се снабдяват с питейна течност и през лятото. В противен случай отново ги грози режим на водата през настъпващото лято. От друг квартал пък ползвали водата без документ 34 г. След като вече извадили документ от Басейнова дирекция – Пловдив, майка и син разбили каптажа, защото искали част от водата за тях.

Парапети за необезопасен мост поискаха от депутатите жители на три къщи в Неделино. Народните избраници от ГЕРБ обещаха да съдействат за намирането на средства за изграждането на предпазно съоръжение. Те поеха ангажимент да сезират компетентните органи за поставените проблеми и ще проследят решаването на всеки един казус.

Вирни се горе