В 35 държави по света познават Ариф Агуш като приятел

В 35 държави по света познават Ариф Агуш като приятел

Ариф Агуш е парламентарен приятел с 35 държави по света, с което значително изпреварва колегите си от Родопите.Парламентарен шампион в категорията „Тръгнал свят да опознава" е бившият зам.-председател на ДПС и настоящ независим депутат Касим Дал – 54 държави.

Създалият ново ДПС е абсолютен рекордьор в настоящото Народно събрание по участие в парламентарни групи за дружба и сътрудничество с народите по Земята. За разлика от комисиите, тези групи не носят допълнителни пари към заплатите на народните представители. Въпреки това голяма част от депутатите са се записали като приятели на десетки страни. Причината е повече от прозаична – така те получават възможност за евтин туризъм и шанс за задгранична командировка до някоя екзотична страна. Парламентарният правилник не поставя никаква рамка – всеки може да членува в колкото поиска приятелски групи. Няма изискване да се владее владее езикът на страната, а ангажиментите са приятни. Свеждат се главно до участие в приемите на съответните посолства, а когато пристигнат чужди парламентарни делегации, техните приятели следва да ги посрещат в залите на парламента.

На второ място по брой „приятелства" е депутатът от ДПС Хасан Адемов, който участва в 51 групи, съобщават столични медии. Само с една по-малко е международната листа на плевенския депутат Дарин Матов, който се прочу, като номинира Венета Марковска за конституционен съдия. Ариф Агуш от Смолянски избирателен район е приятел с 35 държави, Ремзи Осман и Емел Етем – с по 30.

Вирни се горе