Цветанов в Чепеларе: Политическите и необосновани кадрови промени ще доведат до проблем и вакуум в управлението на държавата

Цветанов в Чепеларе: Политическите и необосновани кадрови промени ще доведат до проблем и вакуум в управлението на държавата

Смените, които се правят в цялата страна са абсолютно необосновани, управляващите са водени изцяло от политически критерии, а целта е да се устроят техни хора. Не са разглеждани професионалните качества на тези, които досега са заемали длъжностите и това ще доведе до проблем и вакуум в управлението на агенциите и държавните структури. Така коментира пред медиите политическите чистки на правителството „Орешарски“ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Днес и утре той е на обиколка в Смолянска област. „Виждате до къде стигна цинизмът на управляващите – да изискват списък с членовете на партия ГЕРБ от началото на годината до месец юли за област Варна по жалба, която по някакъв начин касаела община Аврен“ , посочи Цветанов като визира абсурдите на това управление. Той попита кое налага да се изискат новоприетите членове по структури, по имена и т.н. С ирония каза, че ръководството на партията може би трябва да уведомява прокуратурата и съответните институции, подчинени на министър Цветлин Йовчев, за всяка политическа проява като добави, че за днешната среща не са уведомени. „Партия ГЕРБ е солидарна и подкрепя всички граждани, които мирно протестират над два месеца и са недоволни от управлението на Тройната коалиция и начина, по който се правят кадровите промени – без обсъждане, без политически и обществен консенсус“, коментира Цветанов. Той допълни, че исканията на хората за демокрация са по-силни от налагания тоталитаризъм. Той подчерта, че управляващите показват пълна апатия и има сериозна опасност да се задействат механизмите на ЕК заради всички безобразия, които се случват откакто са на власт.

По този повод зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че лидерът на партията Бойко Борисов многократно е акцентирал готовността за сътрудничество с политическите формации, позиционирани в център–дясно и още във формат ЕНП. Цветанов коментира, че през есента може да бъде внесен вот на недоверие към управлението на Тройната коалиция. Но това, което категорично ще правят депутатите от ГЕРБ, като най-голямата опозиционна партия в момента, е да участват в работата на всички комисии в парламента, защото са били приети много безобразия. Цветанов визира най-вече Закона за ДАНС и актуализацията на бюджета. Политическото решение, което е взела партия ГЕРБ, е да бъде конструктивна опозиция и да работи за интересите на България. Българските избиратели са тези, които ще оценят качествата на всеки политически проект, не си заслужава да коментирам БАСТА. Уверявам ви, че мога да говоря много, отговори Цветанов на въпрос за отцепниците от ГЕРБ. Той посочи, че няма и не очаква отлив на членска маса от партията, а напротив – има много новоприети членове.

Цветанов каза още пред смолянските медии, че подобни обиколки продължават в цялата страна. Целта е да се засилят срещите с хората, а от есента започва и провеждането на секторни кръгли маси, в които ще участват гражданското общество, професионалните гилдии и неправителствения сектор. Целта ни е да се подготвим за следващото управление, беше категоричен зам.-председателят на ГЕРБ.

Вирни се горе