Цветанов в Борино: Правителството на Борисов реализира успешни политики, без да дели хората по етнос и религия

Цветанов в Борино: Правителството на Борисов реализира успешни политики, без да дели хората по етнос и религия

Ние не спечелихме местните избори тук през 2015 г., но аз винаги ще минавам през това прекрасно място, дори само за едно кафе. За нас е важно, че тук има едно ядро на поддръжка, което е постоянно. Това заяви в Борино зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов. По думите му, с политиката на сигурност, която партия ГЕРБ води, неизменно подкрепата за партията в региона ще се увеличава с времето.

Цветанов подчерта, че правителството на Бойко Боридов ежедневно доказва, че реализира успешни политики, без да дели хората по етнос и религия. „Аз държа на тази силна връзка, която имам с жителите на Борино. Днешният повод е просто да се видим, да си поговорим и вие да попитате за това, което ви вълнува“, посочи пред хората Цветан Цветанов. Той припомни, че през 2007 г. за ГЕРБ в Борино са гласували едва 105 човека, а на последните избори са били 800-900. „Докато политиките ни и поведението ни са принципни, ние ще събираме все по-голяма поддръжка“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ. Според Цветанов не е нужно да се излиза в челен сблъсък с думите на омраза нито на централно, нито на местно ниво. „Напротив, ние непрекъснато трябва да обясняваме, че такива отношения и такова противопоставяне е вредно и не води до нищо добро“,категоричен бе Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ анонсира предстоящите избори за президент с думите, че очаква подкрепата за партията да е още по-убедителна, отколкото е била на местните избори в цялата страната. Според него, това ще е ясен знак за подкрепа на правителството – че то води България в правилната посока на развитие. На срещата присъстваха областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов и общинският ръководител на местната структура Джамал Асанов. По думите на Мелемов силата на ГЕРБ е, че постоянно се среща с хората, не само от избори на избори, не губи връзката си с тях, за да знае отблизо проблемите и непрекъснато да търси решения. Жителите на Борино поощриха ГЕРБ за политиката й на толерантност, която води, като обясниха, че без да правят демонстрации, наистина управляващите се отнасят към християни и мюсюлмани равнопоставено.

Вирни се горе