Цветанов се отказа от имунитета си

Цветанов се отказа от имунитета си

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов внесе в деловодството на парламента декларация за отказ от депутатския си имунитет. Това трябваше да стане до 9.00 часа, когато започва заседанието на парламента.

Като първа точка от дневния ред на Народното събрание бе предвидено обсъждане на създаване на временна комисия за имунитета на Цветан Цветанов. Проектът е внесен от депутата от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев и група народни представители.

След внесената декларация от Цветанов депутатите снеха точката от дневния си ред.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви миналата седмица, че прокуратурата е поискала снемане на депутатския имунитет на депутата от ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Причината – бездействие, в резултат на което е допуснато негови подчинени да извършват престъпление, в случая – незаконно използване на СРС-та.

Днес Цветанов изрази голямото си съжаление, че не му е останало време да се запознае “с всичко това, което е входирано”, но за него то било без значение.

“Знам, че съм невинен и това са поредните внушения, които ще бъдат използвани спекулативно от политическите управляващи”, каза той.

На въпрос дали очаква днес да му бъдат повдигнати обвинения, Цветанов обясни, че не може да говори от името на прокуратурата.

“Не бих искал да обвинявам прокуратурата, защото тя трябваше да предприеме проверка след внасянето на сигнала”, каза вчера Цветанов. Сигналът бе внесен от лидера на БСП Сергей Станишев.

Цветанов е категоричен, че няма доказателства за незаконно подслушване:

“Няма експертиза и вече не се говори за незаконните подслушвания, такива няма.”

Заговори се, че Цветан Цветанов може да бъде арестуван.

Няма логика да бъда арестуван, не смятам, че ще се стигне до такива крайности, смята обаче той.

Главният прокурор заяви, че мярката за неотклонение ще се решава от наблюдаващия прокурор.

От 10 адвокати, които ми се обадиха, се спрях на един, но кой е той ще научите по-късно, заяви пред журналисти Цветанов.

Вирни се горе