Цветанов и Павлова откриха ремонтирания участък от пътя Батак-Доспат

Цветанов и Павлова откриха ремонтирания участък от пътя Батак-Доспат

Вътрешният министър Цветан Цветанов не очаква напрежение в Пазарджик заради делото за радикален ислям, което продължава в понеделник. Напрежение няма и в Сърница, увери вицепремиерът след срещата си и с жителите на планинския град. По-късно, заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, откриха 25 километра ремонтиран участък от пътя Батак-Доспат. По думите на Цветан Цветанов, организаторите на митинга и контрапротестите в Пазарджик са уверили, че ще направят всичко възможно да няма ескалация на напрежение, предаде БНТ.

Аз се надявам, че разумът ще надделее, всичко, което е необходимо, ще предприемем като действия, но аз не смятам, че полицейското присъствие решава проблема. Аз смятам, че ние, като общество, трябва да имаме толерантност един към друг и разбира се да не допускаме да се стига до ексцесии, които биха могли да провокират напрежение, коментира Цветанов.

В Сърница, откъдето избухна скандалът за проповядване на радикален ислям, хората се вълнуват повече от новия път до Доспат, смята вицепремиерът Цветанов. “При срещата, която проведох, те казаха – вие не можете да си представите с този път, за толкова кратко време, в момента ние имаме увеличаване на посещаемостта на Сърница”, посочи той.

В ремонта на 25-те километра от пътя Батак – Доспат и отсечката до Сърница са вложени близо 15 милиона лева.

Те бяха направени на принципа на студеното рециклиране, за да може максимално бързо, в рамките на 70 дни, буквално успяхме целият път да бъде ремонтиран и реконструиран. Важно е да отбележим, че тези пътища не са ремонтирани от 1971 година. Догодина ще бъде завършено цялото трасе Батак – Доспат, както и ключовият за региона път до Велинград, съобщи Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Вирни се горе