Цветанов и Борисов ще водят по две листи на ГЕРБ

Цветанов и Борисов ще водят по две листи на ГЕРБ

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи и аз ще водя две листи, съобщи на пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Агенция “Фокус”.

Той обяви още, че е оглавил предизборния щаб на ГЕРБ.

"В момента продължават срещите с областните структури, с общинските ръководители, кметовете на съответния избирателен район.

Днес и утре ще приключим окончателно с тях и до неделя ще представим на лидера целия доклад, за да можем да представим водачите на многомандатните избирателни райони", посочи Цветанов.

По думите му за някои от Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Елен Герджиков, Томислав Дончев и Владислав Горанов също се обмисля да са водачи на листи.

"Няма да направя отстъпление от района, в който съм избран мажоритарно и е

почти сигурно, че ще съм водач на листата във Велико Търново", каза още Цветан Цветанов.

В писането на програмата на ГЕРБ са участвали Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Цветан Цветанов, Томислав Дончев и Владислав Горанов, съобщи още Цветанов, цитиран от “Фокус”.

Посланието на кампанията на ГЕРБ ще е “Имаме воля”, каза на пресконференцията Елен Герджиков.

“Когато тази воля я има, гласът на обществото се чува. С това послание искаме да кажем, че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем”, заяви Герджиков.

“Кампанията има два крака. Единият са нашите кандидати, хората, които по региони са доказали своите професионални и морални качества. Другият е политическата програма, платформата, която съдържа конкретни идеи за развитието на България”, добави той.

"Същността на кампанията ще бъде в многобройни срещи, на които ще бъдат дискутирани конкретни реални предложения и идеи за развитие на българското общество. Те ще бъдат във всички областни градове, села. Кампанията ще бъде близо до хората.

Тя е обърната основно към хората, а не към опонентите. Тя е позитивна кампания. Няма да се занимава с това да дискредитираме нашите политически опоненти. Кампанията ще бъде градивна, ще се осъществява в постоянен отворен диалог с цялото гражданско общество", посочи Елен Герджиков.

"Трябваше да решим няколко основни задачи. Първата е – да се създаде тази политическа платформа, която да е силна, и да следва дневния ред на обществото. С тази задача се зае Томислав Дончев.

Втората задача е – да се номинират правилните хора, които имат доверието на своите съседи и съграждани. Този процес тече в момента и съвсем скоро ще бъдат представени листите на ГЕРБ. Цялата енергия, желанието лошият сценарий за България, който беше написан в началото на прехода, да бъде скъсан, да бъде подменен с добър сценарий", каза още Герджиков.

В сектора за сигурност, правосъдие и вътрешен ред ще продължим ефективната борба срещу тежката организирана престъпност, но ще засилим акцента върху битовата престъпност, ще се даде възможност да отделим повече полицейски ресурс в малките населени места, каза Цветанов, цитиран от “Фокус”.

Според Цветанов трябва да продължи прозрачността при избора на магистрати в съдебната система.

“Благодаря на целия екип, който работи по управленската програма. С много активното участие на лидера, се даде възможност за баланс между секторните политики. Когато говорим за инвестиции, финансова стабилност, няма как да не говорим и за диалога с Европейската комисия”, каза още той.

По думите му Бойко Борисов ще бъде на официалното представяне на програмата след 3 седмици.

Има достойни кметове, но те няма да бъдат в листите на ГЕРБ, каза Цветанов и даде за пример Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Пламен Стоилов, Живко Тодоров и други.

ПП ГЕРБ има своя силен тим, наречен бъдещи депутати, бъдещи министри, сегашни кметове, общински съветници, които ще работят в изпълнителната и законодателна власт, каза още Цветан Цветанов.

Вирни се горе