Цветан Василев: Приватизацията на БТК е престъпление на НДСВ и Иво Прокопиев

Цветан Василев: Приватизацията на БТК е престъпление на НДСВ и Иво Прокопиев

Банкерът смята, че в медиите се води кампания срещу него и Корпоративна търговска банка (КТБ)

Приватизацията на “Българската телекомуникационна компания” (БТК) е престъпление на кабинета „Сакскобургготски" и фирмата „Булброкърс" на Иво Прокопиев. Това заяви екслузивно за LiveBiz банкерът Цветан Василев, мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Банкерът обвини бизнесмена Прокопиев за продажбата на БТК през 2004 г. и го нарече „престъпник". „Искам да знае този престъпник Иво Прокопиев и другите, които работят с него, че няма да оставя нищо от тях, ще ги смажа", каза Цветан Василев.

Според банкера чрез изданията на “Икономедиа”, където участва като акционер самият Иво Прокопиев, се води активна кампания срещу. Василев каза още, че като цяло медиите в България масово пишат „глупости" срещу самия него и бизнеса, с който се занимава, включително и за интереса му към сделката за продажбата на БТК.

През 2004 г. кабинетът оглавяван от Симеон Сакскобургготски продаде 65% от държавната компания за едва 280 млн. евро и 50 млн. евро увеличение на капитаа. Купувач на мажоритарния дял беше дружеството “Вива Венчърс”, собственост на американския инвестиционен фонд „Адвент Интернешънъл".

Вирни се горе