Цветан Цветанов се срещна в Народното събрание с български изселници живеещи в Турция

Цветан Цветанов се срещна в Народното събрание с български изселници живеещи в Турция

"Удовлетворен съм, че стигнахме до времето българските турци, които живеят в Турция, да могат да влязат в българския парламент. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при срещата си в Народното събрание с български изселници, живеещи в Република Турция. Срещата се проведе по покана на народния представител от Кърджали и зам.-председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева. В делегацията на „Бултюрк” участваха български изселници от Кърджалийско, Разградско, Търговищко, Силистренско, Шуменско, Смолянско и други региони, съобщиха от пресцентъра на партията в Смолян.

Цветанов подчерта пред изселниците, че още със създаването си през 2004 г, ПП ГЕРБ е учредила свои структури в цялата страна, включително и в регионите, от където са изселниците. Като пример заместник-председателят на партията даде учредяването на структурата в Кърджалийско, където след местните избори през 2011 г. ГЕРБ вече има кметове и общински съветници. Чрез тях ГЕРБ работят за решаването на проблемите на всички граждани, без значение на техните етнос и религия. Освен това Цветан Цветанов припомни и разменените двустранни визити на междудържавно и правителствено ниво.

„Имаше впечатление, че само една партия в лицето на ДПС може да води политиката и контактите между България и Турция. Когато ГЕРБ влезе в парламента, аз, премиерът Бойко Борисов и групата на ГЕРБ в парламента приехме като важен наш приоритет засилването на отношенията с Турция. По този начин многократно опровергахме лъжите, с които преди изборите плашеха хората, че ГЕРБ ще им сменя имената и ще мачка българските турци”, коментира Цветанов. Рафет Улутюрк, който е изселник от Кърджали, подчерта че всички хора и в региона, и в Турция, познават депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева, защото обикаляла всички общини и всички села, за да решава натрупани от 20 години проблеми с недостига на вода, ремонта на малките пътища и узаконяването на наследствени земи. „За пръв път при нас в Турция дойде Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя е първата, която не е от ГЕРБ и дойде при нас без да има избори. От ДПС ни търсят само когато има избори. В Караянчева видях искреността към хората и желанието да направи нещо за хората. Досега и в Кърджали, и в Турция, хората се страхуваха, защото никой не направи нищо за тях, а само ни плашеха. Дойдохме да се срещнем с вас, защото искаме да направим нов мост, по който да минават хората, а не да ни използват само за изборите”, коментира Улутюрк.

От „Бултюрк” поканиха заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов да посети Турция, заедно с Цвета Караянчева. Освен това увериха, че там вече има много хора „които обичат Караянчева” и поискаха ГЕРБ да открие офис в Турция. Цветанов прие поканата и пое ангажимет при посещението да обсъдят с изселниците всички въпроси, които вълнуват сънародниците ни, живеещи в южната ни съседка. Цвета Караянчева също прие поканата и обясни, че в момента се водят разговори с изселническите организации в кой град да бъде позициониран офиса на партията. „По този начин още веднъж ще докажем ангажимента на ГЕРБ да работи за по-добър живот на всички граждани и че ДПС вече не е посредник в диалога между България и Турци”, подчерта Караянчева.

Вирни се горе