Цветан Цветанов: БСП са заложили само на популизъм

Цветан Цветанов: БСП са заложили само на популизъм

Подкрепям справедливите искания на протестиращите, защото те искат да има демокрация, а не тоталитаризъм. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, пред журналисти, преди среща със заместник-кметовете и общински съветници на гр. Чепеларе. Той бе придружаван от областния координатор на ГЕРБ Николай Мелемов. Цветанов осъди писмото на МВР – Варна, което са изпратили до областния координатор на ПП ГЕРБ в града.

,,Не очаквам да има отлив от партията, дори напротив има много нови членове. Най-важното, с което трябва да се съобразяват членовете на ГЕРБ, е да не се увличат с популистки изказвания и по този начин да се заблуждават хората‘‘, посочи заместник – председателят на ПП ГЕРБ.

На журналистически въпрос дали са готови на диалог с десни партии, Цветанов отговори, че винаги са отворени за диалог, но не са съгласни с начина на управление, който в момента води тройната коалиция.

По време на срещата председателят на Общинския съвет Костадин Петков запозна Цветан Цветанов със ситуацията в Чепеларе. По думите му – оказва се, че община Чепеларе не прави изключение от останалите български градове и общини и в момента се извършва поголовна подмяна на кадри. Той подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ в Чепеларе е сменен само един човек. Това е шефът на ВиК и той не е освободен по политически причини, а защото непрекъснато е ходил на работа в нетрезво състояние.

Цветан Цветанов подчерта, че е запознат с тежкото финансово състояние на общините, когато кметове на ГЕРБ са поемали управлението и че въпреки големите задължения, които са наследили, Сметната палата никога не е влизала да извърши проверка. Цветанов акцентира на това, което е извършено по време на управлението на ГЕРБ. Той подчерта, че специално за смолянския регион е било изключително важно, че се е работило за развитието на туризма. За страната като цяло, заместник-председателят посочи като акцент подобряването на пътната инфраструктура, въпреки популистките изказвания на БСП, че асфалт не се яде. Цветан Цветанов каза още, че БСП са заложили само на популизъм и този 1 милиард ще бъде изхарчен популистки, а всички ние после ще плащаме.

Вирни се горе