Трима смолянчани влизат в Националния съвет на Младежкото обединение на БСП

 Трима смолянчани влизат в Националния съвет на Младежкото обединение на БСП

Младите социалисти в Смолянско се включват активно в кампанията за евровота

Трима смолянчани влизат в новия Национален съвет на Младежкото обединение на БСП. Георги Кисьов, Иван Френкев и Светослав Димитров бяха избрани да представляват младите социалисти от Смолянска област в най-висшия съвет на Младежкото обединение.

Общо 27 делегати от област Смолян участваха във Втория конгрес на МО в БСП. Форумът се състоя в НДК. По време на отчетно –изборното събрание за председател на младежкото обединение бе избрана Вероника Делибалтова, която получи над 54% от гласовете на младежите от цялата страна.

Членовете на обединението бяха поздравени лично от президентът на ПЕС и лидер на БСП – Сергей Станишев.

„Ще разчитаме на младежкото обединение и в тази кампания за европейски избори“, каза Станишев. „Следващите два месеца искам да бъдете по улиците, да стигнете до максимален брой хора и да ги убедите да подкрепят нашата листа. Тези избори са важни за България, дали България ще бъде равноправен член на ЕС и с позиции, които да ги защити. Ако българите искат страната да има повече авторитет и възможности в ЕС, интересът е социалистите да спечелят. Те са доказали и като семейство, че разбират каузите на България, че ги защитават последователно и това е необходимо на всеки един българин”, обърна се той към младежите.

„Европейската идея винаги е била основана на надеждата за по-добър живот и на вярата, че всеки човек има права, които са защитени, право на образование, независимо дали си от богато или бедно семейство, право на старт в живота чрез намиране на работа, да си младо семейство и да получиш подкрепа. В годините на криза, в резултат на дясната политика, която беше наложена, всички тези права и оттам надеждата в ЕС беше разклатена. Каква вяра може да има, ако в 50% от европейските страни няма работа за младите?”, попита Станишев.

Представителите на Смолянска област заявиха, че ще се включат активно в инициатива за почистване на антифашистките паметници, обявена от Станишев.

Председателят на младежката фракция Светослав Димитров обясни, че в момента се събира справка за паметниците в цялата Смолянска област, тяхното състояние, за да може до седмица-две да се изготви план за действие. Червените младежки ще организират и всяка седмица кампания за почистване на Смолян и региона.

Вирни се горе