Среща на миньорските синдикати се проведе в Мадан

Среща на миньорските синдикати се проведе в Мадан

В Мадан се проведе среща, която бе инициирана от миньорските синдикати на КТ „Подкрепа” и КНСБ. Присъстваха миньори от всички общини на Област Смолян и Пловдив. Темата бе изменение на условията за пенсиониране на трудещите се в миньорския бранш, предлагани от Министерски съвет. От изказванията на председателя на СМФ „Подкрепа” г-н Топалов, както и от председателя на миньорския синдикат към КНСБ г-н Кехайов стана ясно, че синдикатите са категорично против предлаганите изменения в пенсионната реформа и това, че Правителството за пореден път подвежда обществото, че има съгласие за предлаганите промени. В този смисъл красноречиви бяха думите на г-н Кехайов: „Не приемаме, че това е реформа”.

Д-р Хасан Адемов, най-добрият специалист в държавата в тази материя, по думите на синдикалните деятели, разясни на присъстващите миньори предлаганите промени и зададе въпроса: „Защо изобщо наричат това реформа?”

За съжаление в залата не присъстваха депутати от управляващите партии, включително и депутатите от тези партии излъчени от Смолянски избирателен район от ГЕРБ и АБВ, но по думите на миньорите – важното е, че те са в залата и са твърдо решени да отстояват правата си, дори и ако се наложи със стачни действия.

Г-н Карадайъ завърши с думите: „Пътя на реформите минава през миньорите от Мадан, Рудозем, Неделино, Лъки. Бъдещето на това управление зависи от това, да се намери решение на вашия проблем. Ние си обещахме да бъдем заедно и в радости и в неволи. И ще бъдем!”, на което залата реагира с бурни овации.

На срещата присъстваха народните представители от ДПС, г-н Мустафа Карадайъ и д-р Хасан Адемов, както и народните представители от КБ г-жа Дора Янкова и г-жа Мая Манолова. В залата бяха и кметовете на ДПС на Община Мадан – г-н Фахри Молайсенов и Община Рудозем г-н Румен Пехливанов, както и сътрудника на евродепутата Илхан Кючук /ДПС/ г-ца Севим Мусак и ръководителя на информационния офис в Област Смолян на евродепутата г-н Неджми Али /ДПС/ г-н Журналов. На срещата присъства и Областния председател на ДПС г-н Салих Аршински.

Вирни се горе