Сотиров повежда СДС и България към промяната

Сотиров повежда СДС и България към промяната

Кандидатирам се за лидер на СДС срещу опитите на външни политически фактори да превърнат партията в свой заложник. Разчитам на инстинкта и рефлекса на членовете на СДС, за да тръгнем по собствен път и да не допуснем за пореден път да ни вкарат в сценарий, в който се опитваха да ни държат 22 години.

Това заяви Иван Сотиров, кандидат за лидер на СДС малко след 11:00 часа, когато пусна в урната своя глас. За поста се борят още 3-ма души след оттеглянето на Румен Христов – Ваньо Шарков, Лъчезар Тошев и Емил Кабаиванов.

Припомняме, Иван Сотиров влиза в лидерската битка за СДС с визията си за развитие на партията от преди 4 години. Той подчерта, че този план за превръщането на СДС в консолидиран и почтен е изготвен при предишната му кандидатура за лидер на партията, но е изключително актуален и в момента.

Днес Сотиров поясни, че неговата цел е СДС да тръгне напред без хората , които са разочаровали избирателите, направили са собствени партии и търсят коалиции за личностно оценяване.

„СДС трябва да се възроди, трябва да се върне към морала и принципите, които бяха силни в началото на прехода. Трябва да си върнем доверието на хората", подчерта още той и изрази надежда в челните редици на партията да се наредят почтени и компетентни хора, които са били силата на СДС през годините, както и нови хора, които през последните 22 години не са намерили място в партията.

„Моята идея е между тях да бъде и бъдещият лидер, и аз със удоволствие ще подкрепя този човек", коментира Сотиров. Той за пореден път поясни, че за него лидерството не е самоцел, а средство да се отвори партията за реформи. По думите му СДС трябва да се превърне в партията, която на ново ще поведе битката за промяна на България и да се превърне в един решаващ фактор за управлението на страната.

На въпрос дали е възможно ново обединение на сините, той подчерта, че това обединение става около ясни принципи: „Опитите да се правят обединения, каквито ние правим неуспешно през последните 10 години, да събираме компрометирани лидери, които избирателите не искат да виждат в политиката, води до обединение на омразата към тези хора, а не на избирателите. Ние трябва да направим точно обратното."

Вирни се горе