Смолянчани: ГЕРБ да си върви

Смолянчани: ГЕРБ да си върви

Управлението на ГЕРБ е лъжа, некомпетентност и наглост, това заяви пред 250 социалисти и симпатизанти на БСП в Смолян депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров. В срещата в областния град, част от рейда на Левицата участие взеха и депутатът Михаил Миков и Дора Янкова – областен председател на БСП- Смолян и член на ИБ на НС на БСП. В изложението си Румен Овчаров заяви, че правителството на ГЕРБ само е вкарало България в кризата. Той посочи, алтернативните виждания на БСП за бюджет 2013 и за подкрепата на малкия и среден бизнес. Заяви, че Левицата има своята политическа преднина пред ГЕРБ с проведения преди 6 месеца конгрес, който е консолидирал партията и избирането на Станишев за президент на ПЕС, както и с последователната политика в парламента като опозиционна партията. Овчаров дискутира със смолянчани въпросите, свързани с бъдещето на АЕЦ „Белене и респекта, който предизвикаха у ГЕРБ събраните 770 000 подписа за референдума и експертните основания, които дават бъдещето на централата.

Михаил Миков коментира с родопчани социалната политика, политиката за младите хора и семейството, образованието, социалните политики. Той се изтъкна задълбочаването на регионалните диспропорции между четирите големи града и останалите региони в страната. Миков коментира и провала на ГЕРБ в пенсионната реформа. Миков определи правителството на Борисов, като правителството, носещо бедност и ярко изразената дясна политика, даваща шанс само на крупните монополи.

Смолянчани живо се интересуваха от изграждането на АЕЦ „Белене”, от произвола на монополите, оплакаха се от лошата политика на ГЕРБ в горския сектор и неговото монополизиране. Те потърсиха подкрепа за малкия и среден бизнес. Майка на четири деца се оплака, че жилището й е обявено на публичен търг. Членове на ловната дружинка в село Полковник Серафимово се оплакаха от действията на министър Мирослав Найденов, който ги е оставил без ловен терен. Смолянчани заляха депутатите с въпроси и мнения против ГЕРБ. Общ бе извода на събранието, че ГЕРБ трябва да си върви, че е формирана нетърпимост към ГЕРБ, и че масово хората в планината обедняват, вследствие политиката на Борисов.

Вирни се горе